Dyk-/lænsepumper

Leder du efter en ny lænsepumpe? En lænsepumpe til båd, også kaldet dykpumpe, er en mekanisk enhed, der bruges til at pumpe vand ud af bådens skrog eller dæk. Lænsepumpen er med andre ord et vigtigt led i at sikre din båd mod overlast og skader, og i den forbindelse findes der både elektriske og manuelle lænsepumper. 

Hos Boatlab fører vi lænsepumper til båd fra ledende producenter, såsom Attwood, Whale og Albin Pump Marine. Her på siden finder du vores store udvalg af både automatiske og manuelle lænsepumper.

 

Derfor skal du have en lænsepumpe

Lænsepumpen er en vigtig del af bådens sikkerhed og spiller en afgørende rolle i at opretholde bådens stabilitet og flydeevne under udfordrende forhold. Vandindtrængning i en båd skyldes forskellige årsager, herunder regn, bølgesprøjt, lækager eller høj søgang. For at forhindre vandet i at akkumulere sig og forårsage overlast eller skader på båden, har du brug for en lænsepumpe til at fjerne vandet fra din båd.

 

Manuelle lænsepumper

Når du skal finde en ny lænsepumpe til din båd, kan du vælge mellem manuelle lænsepumper og automatiske lænsepumper. Manuelle lænsepumper betjenes med en håndpumpe eller lignende og kræver fysisk kraft for at fjerne vandet. Med en manuel lænsepumpe er du derfor nødt til selv at være opmærksom på, om der skal pumpes vand ud af båden.

 

Automatiske lænsepumper

En automatisk lænsepumpe fungerer helt selvstændigt og er typisk udstyret med en indbygget sensor, der registrerer vandniveauet i båden. Når vandniveauet når en forudindstillet grænse, aktiveres pumpen automatisk og begynder at pumpe vandet ud af båden, og når båden igen er tømt for vand, slukker pumpen af sig selv.

 

12V lænsepumpe

En automatisk lænsepumpe 12V er i stand til at trække strøm fra bådens elektriske system, hvilket giver en konstant strømforsyning til pumpen. På den måde kan en 12V lænsepumpe garantere pålidelig og effektiv drift uden behov for manuel betjening, og frem for altid at skulle være opmærksom på vandstanden i båden kan du med en lænsepumpe 12V roligt koncentrere dig om andre ting på båden.

 

Find en ny lænsepumpe til din båd

Har du svært ved at beslutte dig for den rette lænsepumpe til din båd? Uanset hvilke spørgsmål du søger svar på, så er du altid velkommen til at spørge os til råds. Vi kan kontaktes på 70 277 677, [email protected] eller på vores Facebook-side.