VHF

Se produkter i underkategorier til VHF

Vil du gerne have en solid og pålidelig VHF-radio til din båd? En VHF-radio er mere end bare et alternativ til mobiltelefonen, da en moderne VHF-radio har en række funktioner, der højner din sikkerhed til søs. Det er vigtigt at kunne kommunikere mellem skibe og kyststationer, når du er ude på åbent hav.  

Her på siden har vi samlet både stationære og håndholdte VHF-radioer inkl. alt tilbehør. Tag et kig i vores store udvalg af stationære og håndholdte VHF-radioer, og find den radio, som du gerne vil have på din båd.

 

VHF-radio til båd

En VHF-radio bruger Very High Frequency båndet til at sende og modtage radiokommunikation. De bruges til forskellige formål – herunder maritim kommunikation, hvor der kan udføres stemmekommunikation, nødopkald, vejrforecasts og andre relevante informationer til søfarende. 

VHF-radioer har typisk en begrænset rækkevidde, som kommer an på terræn og antennehøjde. Hvis du er i nød ude på åbent hav, vil du derfor ikke få kontakt til kyststationen, men en anden båd i nærheden, som kan hjælpe med at slå alarm. 

 

Bør man vælge en stationær eller håndholdt VHF?

Der er fordele og ulemper ved at vælge en stationær eller håndholdt VHF-radio til din båd. Det kommer alt sammen an på din båd og besætningens enkelte behov. Af fordele ved en stationær VHF kan nævnes: 

 • Bedre brugervenlighed
 • Flere funktioner 
 • Typisk en bedre skærm
 • Længere rækkevidde

 

Af fordele ved en håndholdt VHF kan nævnes:

 • Mobilitet (stor fordel til en stor båd)
 • God til nødbrug, hvor du er nødsaget til at forlade båden
 • Mere prisvenlig

Det er vigtigt at bemærke, at det ikke nødvendigvis er enten eller. Mange sejlere vælger at have både en stationær og en håndholdt VHF-radio om bord for at drage fordel af begge typer afhængigt af situationen. Dette giver fleksibilitet og sikkerhed i tilfælde af nødsituationer eller udfordringer med den ene enhed. 

Hvis du har brug for råd og vejledning, så er du mere end velkommen til at kontakte os, og så tager vi en snak om, hvilken VHF-radio der passer bedst til dig.

 

Regler ang. VHF-radio

Der gælder visse regler for brugen af VHF-radioer. Det er ikke kun lovmæssige regler, men også retningslinjer, som sikrer en sikker og effektiv brug af VHF-radioen. Her er nogle af dem:

 • Du skal have et certifikat til dig selv og et kaldesignalbevis til din båd. 
 • Du skal sætte dig ind i brugen af de forskellige kanaler. 
 • Du skal have styr på de standardiserede nødprocedurer. 
 • Du skal have et unikt kaldesignal på din båd, så andre skibe eller kyststationer kan identificere den. 

 

VHF-radio på tilbud

Hos Boatlab.dk finder du altid knivskarpe priser – og VHF-radioer er ingen undtagelse. Hvis du mangler en VHF-radio, er der derfor gode chancer for at finde den rette model på tilbud lige her.

 

Køb din VHF-radio på Boatlab.dk

Har du fundet den radio, som du ønsker til din båd? Så kan du bestille den, samt de andre bådartikler, du mangler, hjem her i webshoppen. Vi glæder os til at behandle din ordre og sende din nye VHF-radio afsted.