Kompas

Et godt kompas er ikke kun et redskab til at navigere med, men også en sikkerhedsfunktion, som hjælper dig med at holde kursen i tilfælde af, at GPS’en svigter. Hos Boatlab finder du kompasser designet til at give dig præcis og pålidelig navigation, og som kan modstå de barske betingelser på vandet. Uanset om du har brug for et kompas til din motorbåd eller sejlbåd, så finder du her på siden flere forskellige typer, der opfylder forskellige behov.

Lad et af vores kompasser her på siden pejle dig i retningen af dit næste eventyr til søs.

Kompas til ethvert behov får dig sikkert frem

Hos Boatlab finder du et bredt udvalg af forskellige typer kompas fra anerkendte mærker såsom Plastimo og Riviera, som kan monteres på forskellige måder, og som har forskellige funktioner. Nedenfor finder du en liste over de mange typer kompas, vi forhandler: 

 • Håndholdte kompas
 • Magnetiske kompas
 • Fluxgate-kompas
 • Bøjlemonteret kompas
 • Flush kompas
 • Skotmonteret kompas
 • Nedbygningskompas
 • Loftmonteret kompas
 • Kompas til kajak

Hvordan virker et kompas?

Der findes forskellige slags kompasser såsom magnetkompas, gyrokompas og fluxgate-kompas. Et magnetkompas fungerer ved at udnytte Jordens magnetfelt til at bestemme retningen i forhold til den magnetiske nordpol. Et gyrokompas er et meget præcist kompas, som udnytter Jordens rotation for at bestemme kurs og retning. Gyrokompasset er monteret på en aksel og kan rotere med høj hastighed. Et fluxgate-kompas er ligeledes et meget præcist kompas, der fungerer ved hjælp af en sensor, som måler styrken og retningen af det magnetiske felt omkring båden. 

Hvordan bruger man et kompas?

Med et magnetisk kompas, skal du holde det fladt i hånden, så nålen kan bevæge sig frit. Drej kompasset indtil det peger mod nord. Når nålen peger mod nord, vil kompasset anvise andre retninger, øst, vest og syd. Gyro- og fluxgate-kompas skal tændes og derefter have tid til at kalibrere. Herefter indtaster du den ønskede retning og kompasset vil justere sig efter den nye retning, mens den registrerer bådens drejninger og ændringer i retning. 

Hvilket bådkompas skal jeg vælge?

Der er flere faktorer, du skal overveje ved valg af nyt kompas. Nedenfor finder du en liste over, hvilke faktorer der er vigtige for, at du får det kompas, der opfylder alle dine behov:

 1. Størrelse:
  Vælg et kompas, der passer til din båds størrelse. Er kompasset for lille, kan det være svært at aflæse, hvorimod et for stort kompas kan optage for meget plads. 
 2. Nøjagtighed:
  Sejler du i områder med stærke magnetiske felter, kan du med fordel vælge et fluxgate-kompas, som er mindre følsomt overfor magnetiske forstyrrelser. Magnetiske kompasser er passende til mindre magnetiske områder. 
 3. Pris:
  Prisen på kompasser afhænger af type og kvalitet. Magnetiske kompasser er normalt billigere end fluxgate- og gyrokompasser. Find et kompas, der opfylder dine behov indenfor dit budget. 
 4. Læsbarhed:
  Bruger du dit kompas som dit primære navigationsinstrument, er det vigtigt, at kompasset har en god læsbarhed. 
 5. Montering:
  Overvej om kompasset skal være håndholdt, om det skal kunne nedbygges eller monteres på væg eller loft. 
 6. Design:
  Endeligt kan du overveje, om designet passer til din båds udtryk. 

Er du i tvivl om, hvilket kompas der passer bedst til din båd og dit behov, anbefaler vi altid at snakke med en professionel. Hos Boatlab står vi altid klar til at guide dig i retningen af det perfekte kompas til din båd. 

Pas godt på dit kompas med det rette tilbehør

Hos Boatlab har vi samlet alt det bedste tilbehør til dit kompas. Du finder blandt andet tasker og trækasser til håndholdte kompasser, bøjler til montering af kompasser, kompasdæksler som kan beskytte kompasset mod vind og vejr, når det ikke er i brug og meget mere tilbehør, som er skabt til at gøre din navigationsoplevelse meget bedre. 

Køb billige kompasser online hos Boatlab

Hos Boatlab gør vi en dyd ud af at forhandle sejlergear, som alle har råd til. Derfor finder du kompasser i forskellige kvaliteter og og prisklasser med forskellige funktioner. Med andre ord er der med garanti et kompas i vores udvalg, som opfylder alle dine krav indenfor dit budget. 


Har du spørgsmål til vores produkter eller andre henvendelser, skal du endelig ikke tøve med at kontakte os. Vi er klar til at øse ud af vores erfaring og hjælpe dig. Kontakt os per telefon 70 27 76 77, mail [email protected] eller på Facebook.